NIEUWS WodanRun 2020

30 april 2020

Derde editie WodanRun gaat niet door op 7 juni

Door Peter Paul Cornielje WOLFHEZE – Beste hardlopers, helaas hebben we als organisatie moeten besluiten dat onze derde editie van de WodanRun op 7 juni 2020 niet doorgaat in verband met het coronavirus. Wij hopen u volgend jaar weer te mogen begroeten. Namens de organisatie wensen wij u veel sterkte, want voor velen is het een lastige tijd, qua gezondheid, sociale contacten en/of economisch. Wij, het organisatieteam, kijken alweer uit naar de 3de editie van onze WodanRun in juni 2021. Doet u dan weer mee? Tot begin juni 2021.

NIEUWS WodanRun 2019

16 juni 2019

Tweede editie WodanRun is een feit: een geweldige familiedag

Door Peter Paul Cornielje WOLFHEZE – Het is 9 juni 2019. Op deze zonnige dag, om precies te zijn op eerste Pinksterdag, liepen 205 deelnemers mee tijdens onze 2de editie van de WodanRun. Er hadden zich meer deelnemers ingeschreven dan vorig jaar, ondanks het Pinksterweekend. Jong en oud lieten zich verleiden om mee te doen aan deze prachtige Run. De lopers hadden de keuze uit 4 afstanden: voor de kleintjes de 1 kilometer, voor kinderen tot 15 jaar de 2,5 kilometer en dan natuurlijk de 5 en 10 kilometer. De afstanden leidden hun door een zeer mooi natuurgebied, waar ze oog in oog konden komen te staan met een of meerdere loslopende runderen. Ouders liepen ontspannen hun 5 of 10 kilometer, want hun kinderen werden onderhouden door het Wodan-animatieteam: sporten, verven, kleuren, sminken. Kortom, het was een gezellige familiedag. Dankzij het WodanRun-organisatieteam en de ondersteuning van wel 40 vrijwilligers op de dag zelf is het een mooie dag geworden, zonder incidenten. Vrijwilligers voor op het parcours, verkeersvrijwilligers, maar ook vrijwilligers voor de opbouw van het terrein, voor de animatie, voor EHBO, voor versnaperingen gedurende de dag. Zonder hen zouden we zo’n dag niet kunnen organiseren. Maar ook de sponsoren moeten we hier niet vergeten. Hun bijdragen, financieel of anderszins, zorgden er mede voor dat we een dergelijke dag hebben kunnen organiseren.  Met een goodiebag in de hand, een medaille om de nek en een goed humeur gingen de deelnemers aan het einde van de dag weer huiswaarts. Ze konden terugkijken op een geweldige en gezellige familiedag.

NIEUWS WodanRun 2018

13 juni 2018

WodanRun gaat zeker 'een blijvertje' worden

Door Dick Martens / Hoog en Laag

WOLFHEZE – Bij voetbalvereniging Wodanseck werd enige tijd geleden het idee opgevat om de vleugels wat te gaan uitslaan. Het ledental bij de club was tanende en de gedachten gingen uit naar een Omnisport-idee. En onder het mom ‘Wodan’ slaat de vleugels uit, werd de WodanRun geboren. Een loopevenement voor jong en oud, die de deelnemers voerde door verschillende mooie natuurgebieden, zoals de Reijerscamp, Planken Wambuis en de Ginkelse Heide.

Onder stralende omstandigheden stonden er ruim 170 deelnemers aan de start voor de eerste editie van het loopevenement Wodanrun.

BOVEN VERWACHTING Voor Wodanseck-voorzitter Peter Paul Cornielje, een van de initiatiefnemers van de WodanRun, was het aantal deelnemers, in combinatie met het mooie weer en de enthousiaste reactie van de deelnemers reden genoeg om meer dan tevreden zijn over de eerste editie. ,,Het was boven verwachting. We hadden al ruim 125 voorinschrijvingen en daar kwamen er vervolgens voor de start nog eens een flink aantal bij”, meldt een enthousiaste Peter Paul Cornielje.

De ruim 40 kinderen, die de 1 kilometer liepen hadden de ‘WodanRun’-primeur. Bijgestaan door hun ouders voltooiden zij de afstand met verve. Veel ouders gingen vervolgens van start op de langere afstanden, terwijl hun kinderen zich vermaakten bij het randgebeuren.

GENIETEN ,,Met de inzet van ruim 40 vrijwilligers hebben we ervoor kunnen zorgen, dat de deelnemers, zowel de kinderen, alsook de volwassenen op de 5- en 10 kilometer hebben kunnen genieten van de mooie omgeving. Het merendeel van de deelnemers kwam uit de directe omgeving, maar wij verwachten, dat dat volgend jaar anders zal zijn.”

Hij vervolgt: ,,Volgens de mensen van Run2Day, waar wij mee samenwerkten is een dergelijke start vaak de opmaat voor flink wat deelnemers bij de volgende editie. Daar hopen wij dan ook op. Zeker is wel, dat het evenement ‘een blijvertje’ gaat worden. Daar gaan wij als organisatie in ieder geval voor.”

12 juni 2018

Eerste WodanRun is een succes

Foto door Gert Budding

Door Gert Budding

WOLFHEZE – De eerste WodanRun is een regelrecht succes geworden. Bij de voorinschrijving meldden zich ruim honderd deelnemers. Daar kon Wodanesck voetbalvoorzitter Peter Paul Cornielje, tevens organisator, aanvankelijk mee leven. Maar zondagmiddag verschenen er ruim honderdvijftig hardlopers aan de start.

Vanaf de Duitsekampweg, voor het clubhuis van de voetbalvereniging, werden de deelnemers weggeschoten voor de vier afstanden, 1-, 2-, 5-, en 10 kilometer. Het parkoers slingerde zich over de prachtige natuurgebieden Reijerscamp, Planken Wambuis en de Ginkelse Heide. Pieter Paul Cornielje verkondigde trots dat de jongste deelnemers twee jaar is en de oudste loper bijna zeventig jaar. Vooral de twee korte afstanden werd een familiefeestje. Vaders en moeders begeleiden de peuters die zelf amper de schoenveters konden strikken. Het enthousiasme was er niet minder om, ondanks het feit dat sommige kinderen halverwege huilend de strijd wilde staken. De ouders grepen met geoorloofde middelen in, ‘als je over de eindstreep gaat krijg je een ijsje’. De peptalk bleek een succesvolle formule. Bij de eindstreep, waar professionele apparatuur stond opgesteld voor tijdregistratie, werden de deelnemers enthousiast bejubeld. Ook Pieter Paul Cornielje glunderde, hij werd gesteund door veertig bereidwillige deskundige vrijwilligers. Het klimaat speelde Cornielje ook volledig in de kaart. Eerder liet de voorzitter weten. “Het complex van voetbalvereniging Wodaneck is prima en willen dat vaker gebruiken dan alleen voetbal in het weekend. Veel ouderen sporten in de gemeente Renkum, veelal in de zaal. De WodanRun is bij uitstek geschikt voor die groep in een prachtig natuurgebied die op eigen tempo de gekozen afstand kan afleggen.” De eerste groep (13.30 uur), ouders met kinderen, schoot uit de startblokken, vervolgens kwamen de meer getrainde lopers aan bod en struinden over de Reijerscamp. De laatste groep startten om drie uur en volbrachten de tien kilometer via Planken Wambuis naar de Ginkelse Heide. Niet alleen winst telde, maar ook het genieten van de paarse heide met historische achtergrond was adembenemend.

12 mei 2018

Wolfheze krijgt een WodanRun

Foto door Gert Budding

Door Lex Halsema

WOLFHEZE – Voetbalclubs moeten meer doen dan zich alleen met voetbal bezighouden vinden ze bij Wodanseck. Met de WodanRun bijvoorbeeld, op 10 juni is het zover.

,,We hebben hier een prachtig complex met prima velden en een kantine. Waarom zou je dat alleen in de weekenden gebruiken, we willen breder kijken’’, zegt Wodanseck-voorzitter Peter Paul Cornielje.

,,Zou zijn er in Renkum meer dan tweehonderd ouderen die geregeld sporten, maar wel bijna allemaal binnen in een sportzaal. We zijn in gesprek om ook hier activiteiten aan te bieden, bewegen hoeft niet perse in een zaal. En voor het sociale deel hebben we de kantine’’, vult Cornielje aan.

Samen met bestuurslid Edwin Mulder en vijftien vrijwilligers binnen de club is hij ook de drijvende kracht achter de WodanRun. Een hardloopwedstrijd die op 10 juni voor het eerst wordt gehouden en moet uitgroeien tot een jaarlijks evenement voor de hele familie. Het complex van Wodanseck aan de Duitsekampweg is volgens Cornielje en Mulder dan ook meer dan alleen maar de start- en finishplaats voor de vier aangeboden loopafstanden. 

,,We hopen dat de WodanRun uitgroeit tot een echt familie-evenement. Daarom bieden we afstanden aan van één, twee-en-half, vijf en tien kilometer. Zou kunnen alle gezinsleden mee doen en hebben we voor de kinderen een programma en begeleiding terwijl hun ouders hardlopen, want we werken met verschillende starttijden’’, legt Mulder uit.

Springkussens

,,Denk aan springkussens en andere dingen die kinderen leuk vinden. Ze kunnen eerst zelf één van de kortere afstanden doen en daarna naar het kinderprogramma, maar dat kan ook rechtstreeks. Op deze manier kunnen de ouders ook gewoon lekker de natuur in.’’

Wodanseck werkt bij het organiseren van de WodanRun samen met andere partijen. Zo is de tijdswaarneming en inschrijving in handen van Run2Day en is er samenwerking met de gemeenten Renkum en Ede, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en de Bilderberggroep. 

,,Onze route loopt over het terrein van vier verschillende partijen, we krijgen sponsoring en andere medewerking. Hekken en routeborden bijvoorbeeld, als je eenmaal aan het organiseren van een evenement als dit begint, merk je ook wat er allemaal bij komt kijken. Vergunningen bijvoorbeeld, maar ook het organiseren van het programma hier en het uitzetten van de route’s is veel werk. Gelukkig hebben we bij de club veel vrijwilligers en zijn er verschillende werkgroepen voor alle onderdelen’’, weet Cornielje.

Voor 10 juni zijn dus vier afstanden uitgezet en Cornielje en Mulder zijn er trots op dat het om unieke meters gaat. ,,De tien kilometer is dus echt één route van tien kilometer en niet zoals je bij andere evenementen ziet twee keer vijf. Daar hebben we hier in de omgeving de ruimte voor, maar ik loop zelf ook geregeld en erger me dan als je rondjes moet lopen. We hebben dus echt ons best gedaan op het uitzetten van de routes’’, zegt Cornielje. 

,,En de routes zijn ook al getest, zowel lopend als op de fiets. Hardlopers gaan de tiende zowel over een verhard als over een onverhard parcours, maar de ondergrond is wel overal stevig. Geen blubbertocht dus’’, vult Mulder nog aan.

Beide bestuursleden hebben er zin in, niet alleen omdat ze van hardlopen houden. ,,Wodanseck is een kleine club in een klein dorp. Dan is het echt mooi om te zien dat zoveel leden zich vrijwillig inzetten, voor de club maar ook voor de organisatie van de WodanRun. Ooit was Wodanseck een omni-sportclub met meer dan alleen voetbal. Het zou mooi zijn als we ons nu opnieuw weer wat kunnen verbreden. Deze WodanRun is een mooie eerste stap.’’

© 2020 WodanRun

Contact

WodanRun

Duitsekampweg 45

6874 BV, Wolfheze

E: info@wodanrun.nl